Vers gebrande koffiebonen

Super verse koffiebonen

Al onze koffiebonen worden wekelijks gebrand in eigen branderij. Binnen enkele dagen na branding heb jij de koffie al in huis! Om zeker te weten of je koffie vers is kun je altijd even kijken naar de datumstempel op de zak. Dit is niet de T.H.T. datum, maar de branddatum. Wij raden aan om de koffiebonen op te maken binnen max. 6-8 weken. Maar dat is vast geen straf! :-)

Specialty koffie

Al onze koffie is 100% Arabica koffie, en 100% specialty koffie. Specialty koffie is een internationale standaard op het gebied van koffie, vanuit de organisatie Specialty Coffee Association (SCA). Alle koffie wordt door Q-graders gekeurd en een score toegekend. Alleen koffie met minimaal 80 punten mag door voor Specialty koffie. Zo weet je zeker dat jij echt de hoogste kwaliteit koffie in huis haalt. Leuk weetje: Specialty koffie heeft ook een duurzaamheids aspect :-), lees hier meer over in deze blog!

Natuurlijke koffie, traceable koffie

Koffie is een natuurproduct, en, in ieder geval bij ons, is daar niks aan toegevoegd. Wij leveren vers gebrande 100% Arabica koffiebonen in een recyclebare koffieverpakking.

Ook vinden wij het leuk om zoveel mogelijk informatie over de koffiebonen te vermelden op de productpagina. Soms is een koffie onderdeel van een sociaal maatschappelijk project, en kun je precies lezen wat jouw aankoop teweeg brengt! :-) Andere elementen, zoals de SCA-score, de hoogte en de verwerkingsmethode staan indien bekend ook vermeld!

Koffiebonen vanuit ambachtelijke koffiebranderij

Wij branden al onze koffie zelf, in eigen koffiebranderij. Dit doen wij op ambachtelijke wijze en volgens eigen recept. Koffiebranden is een van de moeilijkste culinaire disciplines, die extreem veel aandacht en precisie vereist! Elke week branden wij op dinsdag verse koffie in onze koffiebranderij, en zo weet je dat je altijd verse koffie ontvangt. 

Als je voor dinsdag 12 uur besteld, weet je sowieso dat je je jouw koffie de volgende dag in huis hebt. Als je hierna besteld, is dit afhankelijk van de hoeveelheid gebrande voorraad die nog over is op dat moment. Om de koffie zo vers mogelijk te houden werken wij graag met minimale voorraden. 

Online koffiebonen bestellen in de webshop

Je kan in onze webshop jouw koffiebonen naar keuze bestellen! Wij hebben verpakking van 350, 600 en 1000 gram. Ook hebben we proefpakketen met 2 x 250 gram of 4 x 250 gram met verschillende soorten koffie.

Wij verzenden onze koffie via PostNL, en altijd zo snel mogelijk. Maar dit is ook afhankelijk van de gebrande voorraad, zodat we iedereen kunnen garanderen dat hun koffie altijd vers is! Wij verzenden altijd gratis vanaf 2 kg, maar je kunt de koffie ook bij ons in de koffiebranderij in Hoorn ophalen.

Je kunt in de webshop betalen met iDeal, Creditcard, Bancontact en Paypal. 

Koffie abonnement

Los van online bestellen in de webshop kun je ook kiezen voor nog meer bestelgemak! Sinds kort bieden wij ook een specialty koffie abonnement aan. Zo hoef je nooit meer de deur uit, en nooit meer handmatig te bestellen.

Je kunt kiezen voor een vast pakket, een verrassingspakket of een abonnement op maat. Er is heel veel mogelijk. Als je vragen of wensen hebt voor een koffie abonnement, stuur dan een mailtje naar info@zwarteroes.nl. 

Verse koffiebonen voor alle zetmethodes

Wij leveren altijd hele koffiebonen, want gemalen koffie heeft binnen 5 minuten meer dan de helft van de aroma's al verloren. Nog op zoek naar een handzaam koffiemolentje? Bekijk eens onze webshop voor koffieaccessoires. Ook als je op zoek bent naar een elektrische molen voor thuis of horeca, kunnen we je helpen.

Al onze gebrande koffiebonen zijn omniroast, dat betekent dat ze geschikt zijn voor alle zetmethodes. Wel hebben wij een advies over welke koffie beter tot zijn recht komt in espresso methodes en welke in filter methodes. Dit vermelden wij onder 'zetadvies' op de betreffende productpagina.