FAQ

Wat is Single Origin koffie?

Single Origin koffie betreft koffiebonen die afkomstig zijn uit een bepaalde regio, plantage of zelfs een deel van een plantage. Onze Single Origin koffie is altijd traceerbaar, waardoor je altijd weet waar deze vandaan komt, hoe de koffie is geproduceerd en eigenlijk alle andere relevante informatie om een kwalitatief hoogstaand product te kunnen garanderen. Single Origin koffiebonen hebben unieke eigenschappen omdat deze vaak van specialistische plantages komen en dan ook als op zichzelf staande koffie het beste tot zijn recht komt. 

Wat bedoelen jullie met zetadvies (espresso vs filter)?

Sommige koffiebonen zijn lichter gebrand dan andere koffiebonen. Deze komen bijvoorbeeld in een mildere branding beter tot hun recht, wat een betere smaakbeleving geeft. Wij raden lichter gebrande koffie's aan voor slowcoffee zetmethodes zoals een filtermachine, V60 of bijvoorbeeld een Chemex.

Espresso koffiebonen zijn vaak donkerder gebrand. Espresso liefhebbers hebben meestal een voorkeur voor een wat pittigere smaak. Door de hoge druk van een espressoapparaat komt deze donkere branding beter tot zijn recht. Wij raden de donkerdere branding aan voor een espressoapparaat of een Percolator. 

Uiteraard is het slechts een zetadvies. Als jij een liefhebber bent van een fruitige, lichte, espresso kunnen bonen met een filteradvies daar prima voor gebruikt worden. Of ben je fan van een donker gebrande koffie in je Chemex, dan kan dit uiteraard ook. Let op: dit heeft niks met de maling te maken. In principe zijn alle leveringen gewoon in bonen formaat (ongemalen dus). 

Waarom hebben jullie concurrerende prijzen?

Wij geloven in eerlijkheid op elk niveau in de keten. Daarnaast willen wij voor iedereen die verse, eerlijke koffie kan waarderen dit mogelijk maken. Wij proberen daarom onze kwalitatief goede koffie voor een eerlijke prijs aan koffieliefhebbers aan te bieden. Wij zijn klein en minimalistisch, hebben geen dure managers en daarom kunnen wij jou écht goede koffie voor een écht goede prijs aanbieden.

Wat betekent de branddatum, en hoelang is de koffie houdbaar?

De branddatum op onze koffie geeft aan wanneer de koffie is gebrand. Onze koffie is het lekkerst wanneer deze een week na branding, maar uiterlijk 6-8 weken na branding geconsumeerd wordt. Na deze periode zal de smaak van de koffie snel minder worden. Wij raden dan ook altijd aan de hoeveelheid koffie te bestellen welke in deze periode gedronken wordt. Wij branden koffie altijd vers op bestelling.

Gemalen koffie gaat veel sneller achteruit en verliest na een week al zijn smaak en wordt vlak. We adviseren daarom altijd om ongemalen bonen te kopen, en zelf per koffiemoment de bonen te malen met een eigen koffiemolentje.

Hoe vers is jullie koffie?

Onze koffie wordt gebrand op bestelling en wij hebben dus een minimale voorraad. Wij hebben een vaste branddag op dinsdag. Als je jouw bestelling voor dinsdag 12.00 uur doorgeeft, wordt de koffie op dezelfde dag verzonden. Als je na dinsdag 12 uur besteld en je bestelling is nog voorradig wordt deze ook op dezelfde dag of de volgende dag (afhankelijk van het tijdstip van bestellen) verzonden. Als je bestelling niet voorradig is in de vorm van gebrande koffie wordt deze zo snel mogelijk, maar uiterlijk de eerstvolgende dinsdag, verzonden.

I.v.m. de minimale voorraad die wij hanteren is de koffie uit de webshop bij levering nooit ouder dan 2 weken. 

Wat is de levertijd van jullie koffie?

Dit is afhankelijk van het tijdstip van bestellen. Zie het punt hierboven. Wanneer de koffie uit onze branderij komt wordt deze direct verpakt en klaargemaakt voor verzending. Via PostNL worden de pakketten bij je thuisbezorgd en zullen in de meeste gevallen de dag na de branddag bezorgd worden (afhankelijk van PostNL). Als het om een bestelling binnen de omgeving van Hoorn gaat, zullen wij deze meestal zelf bezorgen binnen 1 of 2 dagen na de branddag. 

Wat zijn de verzendkosten binnen Nederland?

Bij bestellingen tot 500 gram zal de koffie in een brievenbusdoos verpakt worden, en bedragen de verzendkosten slechts €3,50 per bestelling. Boven de 350 gram zijn de verzendkosten €4,95 per bestelling. Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Voor de koffieleuten, bij bestellingen van 2 kg koffie of meer, betalen wij gewoon de verzendkosten!

Binnen Hoorn worden bestellingen van 1 kg of meer ook kosteloos geleverd. 

Hoe kan ik mijn bestelde koffie het beste bewaren?

Koffie blijft het lekkerst op een droge en donkere plaats. De grootste vijanden van koffie zijn namelijk licht, vocht en extreme temperaturen. De zak waarin de koffiebonen worden geleverd is duurzaam, stevig en volledig luchtdicht met een ventiel. In deze zakken is de koffie prima te bewaren. 

Een vraag die hier niet tussenstaat?