Koffietips - Zwarte Roes

Zwarte Roes

Waar komt de naam 'Zwarte Roes' vandaan?

Hè hè... Eindelijk! Wij krijgen zeer regelmatig de vraag waar de naam 'Zwarte Roes' vandaan komt, wat het betekent en hoe ons bedrijf eigenlijk tot stand is gekomen. In deze blog eindelijk een paar stapjes terug. Wij vertellen jullie heel graag wat meer over de totstandkoming van ons bedrijf en de bijbehorende naam :-)
Wat is het verschil tussen koffie uit de supermarkt en specialty koffie?

Wat is het verschil tussen koffie uit de supermarkt en specialty koffie?

Je ziet ze steeds meer… Kleine koffiebranderijen met elk een uniek verhaal. Vaak speelt ‘specialty coffee’ een grote rol voor deze koffiebranderijen. Dit komt doordat ambachtelijke koffiebranderijen er grotendeels over uit zijn dat specialty coffee beter is dan de koffie in de supermarkt.
espresso tonic

De koffietrend van deze zomer - Espresso Tonic!

Nu de zomer is aangebroken (nou ja, zo voelt het in ieder geval...) begint er van alles te kriebelen. Rokjes, jurkjes, slippers, tuinstoelen en baby zwembadjes... En toen kwam de Espresso Tonic om de hoek kijken!
Koffie op kantoor

Koffie op kantoor

Goede koffie is tegenwoordig niet meer alleen weggelegd voor de horeca of de stoere thuisbarista! Ook op kantoor maken steeds meer werkgevers het verschil door duurzame koffiebonen van hoge kwaliteit aan te bieden aan zowel klanten als medewerkers.
latte art

Latte Art voor dummies!

Latte Art is hot! Waar je een aantal jaren geleden nog standaard een dikke dot opgeschuimde melk op je cappuccino geserveerd kreeg, is dat tegenwoordig echt not done. Times have changed... In deze blog: latte art voor dummies!
direct trade

Fairtrade vs. Direct Trade koffie

Wat is het verschil tussen Fairtrade en Direct Trade koffie? Is één van de twee beter of valt het niet te vergelijken? In deze blog lees je over de verschillen en wat wij doen!
kwaliteit water, invloed water op koffie

De invloed van water op je kopje koffie

Nu we met z'n allen steeds meer aandacht krijgen voor de kwaliteit van koffiebonen en koffiezet attributen, is het ook belangrijk om te kijken naar de rol van water in koffie. Het is misschien een open deur, maar waarschijnlijk sta je er niet altijd bij stil dat je kopje koffie voor wel 98% uit water bestaat!
De lekkerste koffie zetten met een halfautomaat espressomachine!

De lekkerste koffie zetten met een halfautomaat espressomachine!

Koffie zetten is best een kunstje. Zelfs met de allerbeste koffiebonen die er te krijgen zijn kan je het voor elkaar krijgen om je kopje koffie flink te verkloten (sorry). Zonde dus! Door middel van de tips in deze blog, en wat oefening, ben jij binnen no time een pro barista!
volautomaat koffiemachine

Een volautomaat koffiemachine instellen

Een machine of molen instellen voor een koffie is niet alleen van belang bij halfautomaten of bij opschenk-methodes, maar ook bij volautomaten. In deze blog leggen we uit waar je op kan letten bij het instellen van je volautomaat koffie machine!
100% Arabica koffie - wat is dit nu precies?

100% Arabica koffie - wat is dit nu precies?

Het staat vaak op de verpakking van koffie. Soms ook niet... Is deze koffie nou arabica of niet? Meestal zijn we op zoek naar arabica koffie. Maar wat houdt dit nou in? En waarom wordt 100% arabica koffie als superieur gezien?
Wat is koffiebranden? En hoe doe je het?

Wat is koffiebranden? En hoe doe je het?

Koffie branden is het proces waarin middels warmte de kleine groene koffieboontjes veranderen in de mooie bruin gekleurde en heerlijk geurende koffieboon, waar wij allemaal zo van houden....
Koffie als een champ, aeropress

Hoe maak je koffie als een 'champ' met de Aeropress?

De Aeropress is een koffiemaker waarmee je eenvoudig een kop heerlijke koffie zet. Aanvankelijk is de Aeropress opgepakt door de fanatieke thuisbarista’s, maar inmiddels ook een veelgebruikte zetmethodes in hippe coffee bars....